Voor iedereen

Het TBI Praktijkfonds is dé kruiwagen voor nieuwe timmertalenten, bouwhelden en, techniekfreaks. Voor iedereen die staat te trappelen om aan de bak te gaan. Al die mensen willen we handvatten geven en vooruithelpen in de praktijk. Want, de techniek-, bouw- en infrasector is een fantastische plek om in te werken.

Voor nieuwe timmertalenten, bouwhelden en techniekfreaks

We werken bewust samen met onderwijsinstellingen en zoeken contact met studenten; onze toekomstige timmertalenten, bouwhelden en techniekfreaks. Samen met de TBI-ondernemingen zorgen wij dat zij kennis kunnen maken met ons vak. Door gastcolleges te geven, rondleidingen op onze projectlocaties te organiseren en stage-  of leer-werkplekken beschikbaar te stellen.

Voor onze jeugd, die we willen inspireren

We zijn er ook voor de jongste talenten. Voor degene die nu nog hutten bouwen en met LEGO spelen. We laten ze kennis maken met de techniek-, bouw- en infrasector door gastlessen te geven op scholen en een bezoek aan onze projectlocaties te organiseren. Zo brengen we die ‘grote mensenwereld’ dichterbij en laten we zien dat werken met je handen fantastisch is.

Voor de nog-niet-werker, die al jaren lang zoekende is

We zijn er voor iedereen die momenteel geen baan heeft, op zoek is naar werk en interesse heeft in onze sector. Dat doen we met initiatieven die praktijkgericht opleiden mogelijk maken. En we bieden samen met onze partners persoonlijke begeleiding, zodat die nog-niet-werker een echte altijd-met-plezier-werker wordt.

Benieuwd wie er al gebruikmaakten van onze kruiwagen?

Bekijk onze initiatieven

Voor de nieuwe en oude rot in het vak, met of zonder het juiste papiertje

Een nieuwe of een oude rot in het vak? Ook voor hen hebben we een kruiwagen. Voor een nieuwe start, om door te groeien of net dat belangrijke papiertje te behalen. We bieden praktijkgerichte opleidingen en plaatsen kandidaten naast een echte leermeester. Zo leren ze niet alleen onze sector kennen, maar ook alle kneepjes uit het vak. En dat maakt die volgende stap toch net iets makkelijker.

Voor onze eigen medewerkers, om ze te bij te spijkeren en door te laten groeien

Ook binnen onze eigen organisatie staan talenten klaar om nieuwe dingen te leren en door te groeien. Daarom ondersteunen we vanuit het Praktijkfonds ook initiatieven die hen verder helpen. En als onze medewerkers al een stapje verder zijn, geven we ze graag alle ruimte om hun kennis over te dragen aan anderen. Bijvoorbeeld door lessen te geven of leermeester te worden.

Voor degene die wel weet wat ie wil worden, maar nog niet waar ie gaat werken

Weten wat je wil worden, betekent nog niet dat je weet waar je wil werken. Daarom laten we studenten kennis maken met ons vak en onze organisatie. En met onze duurzame ambities en maatschappelijke betrokkenheid. We zeggen bij TBI niet voor niets dat we bezig zijn met de toekomst.

En voor degene die klaar is met school, maar nog niet klaar met leren

Ons vak leer je door te doen. Daarom krijgen talenten bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen. Door op de juiste projecten ingezet te worden en altijd een leermeester in de buurt te hebben.

Wie bied jij een kruiwagen? 

Enthousiast? Geef praktijkonderwijs een boost door in contact te komen met Simone.