De Bouwpraktijk

De Bouwpraktijk is er speciaal voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In 10 tot 12 weken maken zij kennis met alle onderdelen van de bouw: tegelen, timmeren, slopen, schilderen en installatiewerk. Niet ergens in een klaslokaal, maar écht op één van onze projectlocaties. De eerste vijf weken zijn voor iedereen gelijk. Maar, na het behalen van het VCA-diploma wordt het maatwerk: leren waar interesse in is.

Tweede Bouwpraktijk, Barendrecht 

Na het succes van De Bouwpraktijk in Capelle aan den IJssel werd met behulp van het TBI Praktijkfonds ook de tweede Bouwpraktijk geopend. Dit keer in de Barendrechtse Fruitbuurt. Ook hier krijgen de deelnemers gedurende 11 weken de mogelijkheid om fulltime kennis te maken met alle aspecten van de bouw.

Het traject

Het traject duurt 10 tot 12 weken. De eerste 5 weken is voor iedereen gelijk. Met veel passie brengen onze onderaannemers hun mooie vak aan je over. Daarnaast werk je aan timmeropdrachten met onze leermeester. Ben je nog niet zo goed in de Nederlandse taal? Geen zorgen, want er is 2 keer per week een taalles ingepland.

Stuur project door